Van slechts drie dames in een gymzaaltje tot ‘Biggest Boxing Community’

Een jaar of drie geleden is PinkBoxing ontstaan ...

 

vanuit de vraag van een aantal dames die wel eens wilde boksen, maar niet ‘echt’ boksen. Puur het middel boksen gebruiken om lekker fit te worden. Hier konden Rudy en Bart, de founders van Pin Boxing wel iets mee. Begonnen in een gymzaaltje in Oud-Beijerland en Tiel met vanaf het begin slechts 3, tot uiteindelijk 24 dames per les zijn ze begonnen. Op dat moment waren Rudy en Bart nog werkzaam bij defensie binnen de elite-eenheid van de Luchtmobiele Brigade.

Adidas vond het reuze interessant want op deze manier kon de 98% van de dames die normaal niet zou gaan boksen, wél boksen. Al snel zijn we partners geworden en hadden andere sportcentra ook interesse in PinkBoxing. Toen we ongeveer 8 andere locaties hadden waar ook PinkBoxing werd gedraaid hebben Rudy en Bart hun baan binnen defensie opgezegd.

De Boxing Company in Oud-Beijerland volgde, een super gezellige club en tevens de showroom voor PinkBoxing. Op dit moment is PinkBoxing uitgegroeid tot meer dan 50 locaties door Nederland, België en Portugal. PinkBoxing is hiermee een grote community geworden, dit is ook op social media niet onopgemerkt gebleven.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.