4 Redenen om voor Pink Boxing te kiezen

Veel vrouwen zien boksen als een echte, heftige en ruige mannensport waarbij je tegen een stootje moet kunnen.

 

Daarom kiezen ze minder snel voor boksen als het gaat om een manier om fit te blijven. Om die reden geven wij bij  Pinkbox0172, concertweg 1a in Alphen ad Rijn Pink Boxing lessen en er zijn veel goede redenen om eens te kijken of dat iets voor jou is.


Reden 1: Het is goed voor je conditie en je verbruikt veel calorieën
Boksen is een sport die wonderen doet voor je conditie, daarnaast verbrand je veel calorieën omdat de workout best pittig is: door het snelle voeten- en vuistenwerk blijf je continu in beweging en wordt alles gecombineerd met functionele oefeningen. Daardoor is het niet alleen voor je armen inspannend, maar eigenlijk voor je hele lichaam. Dat maakt Pink Boxing de perfecte training voor vrouwen. Daarnaast worden ook nog eens je snelheid en coördinatie getraind en je discipline op de proef gesteld. Een sport waarbij je in een workout van 50 min. meerdere dingen combineert.

Reden 2: PinkBoxing is niet gewelddadig
Regulier boksen kan soms best hard of pijnlijk zijn: niet voor niets hebben boksers een bitje in en stevige handschoenen. Dit is absoluut niet het geval bij Pink boxing. Pink Boxing is absoluut niet gewelddadig: de bokscombinaties worden op elkaars handschoenen of een bokszak uitgevoerd. Pink Boxing doe je in groepsverband maar in principe is het een workout die je alleen uitvoert. Daardoor heb je wel de voordelen van boksen, maar geen kans op een blauw oog of andere mogelijke verwondingen.


Reden 3: Je kunt er veel frustratie en energie in kwijt
Om goed te leren boksen is het belangrijk om te focussen. Doordat je goed moet opletten welke combinaties je moet maken zal je je hoofd leeg kunnen maken  en dit zorgt ervoor dat je ook mentaal een oppepper hebt na de workout. Daarnaast werkt het goed om je frustratie over wat dan ook er letterlijk ‘uit te slaan’ 😊. Na de training kun je dan opgelucht en kalm verdergaan met andere bezigheden.


Reden 4: Pink Boxing is leuk en erg gezelllig
De belangrijkste reden om voor PinkBoxing te kiezen is vooral dat het plezier geeft. De groep bestaat enkel en alleen uit vrouwen en dat zorgt voor een ongedwongen en gezellige sfeer. Zowel de coaches als de leden van de groep helpen elkaar bij het trainen en er wordt flink wat gelachen tussendoor. Wel of geen ervaring met boksen: dat maakt niet heel veel uit. De doelstelling van Pink Boxing is actief en lekker sporten waarbij iedere vrouw meetelt. Dat maakt Pink Boxing ook zo ontzettend leuk.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.